1

Aihe: Bonsai alkuja

Eli tuossa eilen etsiskelin bonsai alkuja, kun kiinnostaisi alkaa kasvattaa sellaisia. Ja tuli muutama alku vastaan, joita voisi jopa käydä hakemassa pois.

Mänty:
http://oi47.tinypic.com/2vwzew9.jpg

Kataja:
http://oi47.tinypic.com/29qbgo9.jpg

Katajasta on kehittymässä mahdollisesti pylväskataja.

Itselläni ei ole mahdollisuutta pitää noita ulkona, eli voiko sisällä kasvattaa? Yksi mahdollisuus olisi viedä noi porukoitten pihalle kasvamaan.

2

Vs: Bonsai alkuja

Ilman sen kummempaa kokemusta aiheesta sanoisin että sisällä kasvattaminen kannattaa unohtaa molempien lajien suhteen jos parvekettakaan ei ole. Nuo tarvitsevat talvella kunnon levon. Lisäksi varsinkin männylle pitää olla aivan valtavasti valoa, jotta siitä tulisi ensinkään bonsaimainen.

Ihan vain uteliaisuudesta: onko mänty kenties Vantaalla Lahdenväylän-Kehäkolmosen tuntumassa?
Olen itse kerännyt hiljattain pari mäntyä junaradan varresta hämärähommina, ja täytyy sanoa että ainakin sieltä löytää paksumpirunkoisia puita joissa juuretkin ovat yllättävän maltillisen kokoisia. Itse kerääminen onkin sitten kohtalaisen epämiellyttävää. Laitan kuvia kenties tuonnempana.

3

Vs: Bonsai alkuja

Tässä heti pari ei-kerättyä puuta houkutukseksi:
http://desmond.imageshack.us/Himg406/scaled.php?server=406&filename=tuulentuivertama.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg19/scaled.php?server=19&filename=runko15cm.jpg&res=landing
Ensimmäisestä pyyhkii pendolino vajaan metrin päästä ja se näkyy. Toisessa on rungon halkaisija n 15 cm ja nätisti haaroittunut kauttaaltaan:  kenties kuitenkin liian suuri puu liian vaikeassa paikassa, jotta sen saisi kerättyä.

4

Vs: Bonsai alkuja

Komppaan Hakimia. Sisälle huonekasveja ja bonsaipuina myytävistä esim. fiikus, likusteri ja kiinanjalava ovat sopivia. Lisävalo on tarpeen.

Kotimaiset kasvit eivät pärjää sisällä. Ne tarvitsevat vuodenajat.

Hyvää matskua Hakim! Mänty varsinkin. Kaunis tuulenpieksämä. Radanvarret ovat täynnä hyvää materiaalia, mutta ei niitä sieltä saa kerättyä. Koska näytät omia puitasi?