51

Vs: Ostosvinkkejä, tarjouksia, yms.

Samaameltä, sitäpaitsi kestää hyvin leikkelyä ja on halpa. suosittelen ettet osta mitään ficusta jossa lukee "bonsai", ellikkä mallsaita, hinta on koskea ja kuolevat aloittelijalla. nopsaan

52

Vs: Ostosvinkkejä, tarjouksia, yms.

Vähän tätäkin topikkia ylös, eli Viherpajassa on tällä hetkellä pieniä mame? ruukkuja (8-15cm) kokoisia, pääosin sinisiä 4 euron kappalehintaan. käytettyjä toki mutta oli joukossa muutama hyväkuntoinenkin ostin itse 3 ruukkua. Niitä oli siellä parisenkymmentä. lisäksi kivellä koristeltuja ruukkuja han-kengai tyylisille puille (kai?) big_smile puita perus kiinanjalavaa (niitä kippuroita) ja muutama fiikuskin taisi olla.

53 Viimeksi muokannut Puuparta (24.11.2017 13:53:47)

Vs: Ostosvinkkejä, tarjouksia, yms.

Markkinamiesten keksimä Black Friday -humputus näyttäisi tänä vuonna tuottavan aloittelevalle bonsai-harrastajalle sen ilon, että ainakin Plantageneissa on tuntuvat alennukset käyttökelpoisesta materiaalista. Esim. 21 cm -ruukuissa myytävät ficus microcarpat oli alennuksessa 15 e (ovh. 29,99/39,99e). Suurin osa tyypillisen kehnolaatuista olemattomalla tyvellä, mutta oli siellä joukossa muutamia, joista tuon 15e pulitti ihan mielellään. Harkitsin myös hopea-aralioita, mutta niiden kasvutapa on vähän haasteellinen, vaikka komeaa runkoa piisaakin. Lisäksi havuista joitain 30%-prosentin alennuksia etc.