1

Aihe: Bonsai Today -lehti

Tilaako kukaan muu Bonsai Today -lehteä? Ostin siitä irtonumeron pari vuotta sitten USA:ssa käydessäni ja sen jälkeen olen ollut tilaaja. Siinä on kauniita kuvia ja joskus myös ihan hyviä artikkeleja, mutta loppujen lopuksi varsinaista luettavaa saattaa olla aika vähän. Oletteko tutustuneet mahdollisesti toisiin bonsailehtiin? Mietin vain, jos kokeilisin jotain muuta välillä.

2

Vs: Bonsai Today -lehti

Mulle on tullut Koi Ponds&Garden lehti, Japanin karpeista ja lammikon tekemisestä pihalle ja siinä sivussa japanilaisesta puutarhuroinnista. Hiku vähän siinä vaan oli tuota Garden osaa. Muita lehtiä mulle ei ole tullut, jotka liittys bonsai-aiheisiin. Briteistä tilasin tuota lehteä, varmaan pari vuotta. Bonsai-lehtiä en ole raskinut tilata, vielä wink

--Cherry

3

Vs: Bonsai Today -lehti

Kai tiesitte että on olemassa myös suomalainen vaihtoehto: Ruukkupuu-lehti? Lehti on ilmestynyt noin vuoden verran ja käsittelee Bonsaiden lisäksi myös mm. ikebanaa (jap. kukkienasettelu), ruukkuja ja orkideoja. Itse olen ollut lehden tilaajana alusta asti.

Lehden sisältö on mielenkiintoinen, mutta toisaalta aika niukka (tilaajakunta lienee vielä sen verran pieni, ettei mitään massiivista julkaisua voi odottakaan). Mutta niille joita kiinnostaa, katsokaa http://www.ruukkupuu.fi.

4

Vs: Bonsai Today -lehti

Tuo oli kyllä ihan uusi juttu. Kiitos tiedosta ja linkistä!

--Cherry

5

Vs: Bonsai Today -lehti

Minulla on Ruukkupuu lehden lisäksi Bonsai Europe niminen lehti. Lisää tietoa lehdestä löytyy www.bonsaieurope.com :ista. Vuositilaus maksaa lähes 50 euroa. Lehdessä noin 80 sivua, paljon artikkeleita ja kuvia. Ruotsinkielisille/taitoisille voi myös Svenska Bonsaisällskapet:in jäsenyys olla kiinnostavaa, seura julkaisee lehden Bonsaibladet, missä niin kuin Ruukkupuussa on nimeenomaan meidän pohjoisiin oloihin sopivaa tietoa. http://bonsaisallskapet.se/v3/ jäsenyys maksaa 400 SEK vuodessa. Bonsai seura Kitabilla ei ole omaa jäsenlehteä. Ruukkupuun olen minäkin tilannut alusta alkaen.

6

Vs: Bonsai Today -lehti

Tulee jälleen "halvan" dollarin innoittamana Bonsai Today. Mielestäni parin vuoden takainen omistajan vaíhtuminen on huonontanut entisestään.

Bonsai Europe on mielestäni paljon parempi vaste rahalle.

7

Vs: Bonsai Today -lehti

http://hotfile.com/dl/56980582/f5e28b4/ … 6.pdf.html

PDF-muotoinen lehti