1

Aihe: Bonsaifi.net kilpailut 2006

Kevään 2006 aikana bonsaifi.net järjestää foorumilaisille leikkimielisen bonsai-kilpailun. Kilpailun tarkoituksena on, että osallistujat kasvattavat ennaltamäärätyssä ajassa jokainen omaa puutaan, joka sitten arvostellaan aikarajan loputtua

Ensimmäisessä kilpailussa on kaksi toisistaan erillistä sarjaa:

Kataja-sarja
Tässä sarjassa budjetti on 15 euroa. Tällä summalla ostetaan yksi tai useampi kataja, jota työstetään kevääseen 2007 asti. Tarkka loppumisajankohta päätetään ja ilmoitetaan myöhemmin.

Yleinen -sarja
Tämä sarja on hieman helpompi ja vapaampi. Puulajia ei ole rajattu ja budjettikin on 20 euroa. Kuten kataja-sarjassakin, voi tässäkin sarjassa ostaa yhden tai useamman taimenjoista lopputulos syntyy. Aikaraja on kuitenkin lyhyempi ja kilpailu päättyy syksyllä 2006. Tämä johtuu siitä, että talvehtivien puiden pitää pysytyä kilpailla esim trooppisten lajien kanssa tasavertaisesti.

Ja vielä ne tarkat säännöt:

- Taimi/taimet tulee ostaa. Luonnosta kerättyjä aihioita ei sallita.
- Ostetusta taimesta saa ottaa pistokkaita ja käyttää niitä. Ulkopuolisia, esim vanhoja tai muiden puiden pistokkaita ei kuitenkaan saa käyttää.
- Puun hinta pitää pysyä annetun budjetin rajoissa. Mitään valvontaa tästä ei kuitenkaan ole. Hinta tulisi kuitenkin ilmoittaa ja esim kuitin kuvausta esillepanoa varten pidetään hyvänä eleenä.
- Budjettiin ei ole laskettu ruukkua tai mahdollisia maa-aineksia. Niiden suhteen jokainen voi käyttää omia suunnitelmiaan.
- Ruukkua ei lasketa lopputuloksen arvosteluun. Tämä johtuu siitä, että kunnolliset ruukut ovat kuitenkin suhteellisen kalliita ja kilpailun on tarkoitus olla reilua.
- Kilpailija ei saa osallistua samaan sarjaan useammalla puulla.
- Sama puu voi kuitenkin osallistua molempiin sarjoihin, jos se täyttää molempien sarjojen ehdot. Eli tässä tapauksessa alle 15 euron katajalla voi osallistua molempiin sarjoihin
- Kilpailijan tulee antaa puustaan vähintäänkin ennen- ja jälkeen kuvat.

Vaikka säännöt ovatkin tarkat, niiden tarkoitus on vain rajata kilpailu mahdollisimman reiluksi. Näin aloittelijatkin voivat osallistua. Kilpailun on siis tarkoitus olla leikkimielinen, eikä mitään hampaat irvessä vääntöä. Muita autetaan ja apua voi kysyä.

Sääntöjen puitteissa jokaisen käyttäjän tulee antaa kuvastaan ennen- ja jälkeen kuvat, joista muutoksen suoraan näkee. Kaikilla ei ole omia kameroita, mutta kaksi kuvaa pitäisi olla mahdollista kaikille. Ahkerimmat voivat pitää foorumin kilpailut-osiossa omia päiväkirjojaan ja kertoa puunsa kuulumisia useamminkin. Tämä tehdään niin, että kilpailija aloittaa sopivalla otsikolla uuden keskustelu-ketjun, johon sitten kirjoittelee ja lisäilee kuviaan. Muiden päiväkirjojen kommentointi on tottakai sallittua.

Foorumi ei vielä tue kuvien latausta palvelimelle, joten halukkaat voivat ottaa yhteyttä minuun. Yritän keksiä jonkun hyvän ja simppelin tavan kuvien loppusijoitukseen. Kaikissa epäselvyyksissä voi ottaa yhteyttä minuun joko yksityisviestillä, sähköpostilla tai miten nyt keksii.

Alle kerätään halukkaiden ilmoittautumisia, mutta varsinainen kommentointi ja keskustelu kilpailusta pidetään toisessa ketjussa. Ilmoittautuminen ja kilpailu avataan nyt, mutta ilmoittautua voi vasta myöhemminkin. Pitää kuitenkin ymmärtää, että ilmoittautumalla kahta kuukautta ennen aikarajan loppumista, ei silti saa jatkoaikaa.

Ja vielä lopuksi sanoisin, että kannattaa tarkastaa tämä ohje aina välillä. Säännöt saattavat muuttua ja tarkentua, tai muuttua nyt ylipäänsä. Yritän kuitenkin ilmoittaa isommista muutoksista jotenkin.

"A garden is the best alternative therapy"

2

Vs: Bonsaifi.net kilpailut 2006

On aika lopettaa 2006 vuonna aloitettu "kilpailu", joka jäi valitettavasti aika hiljaiseksi. Siivotaan vanhat villakoirat pois lattialta, että saadaan uusia kerääntymään nurkkiin. Tiedän että kisan lopettamisen ajankohta on "hiukan" hassu, varsinkin katajien ja muiden ulkopuiden kohdalla.

Jos joku kuitenkin haluaa näyttää puustaan uusimman tai viimeiseksi jääneen kuvan mitä on tullut otettua, voisitte vaikka pistää ne tähän ketjuun, ja jos saadaan useampi kilpailupuu näkyville, niin voidaan pitää pieni äänestys... tai jotain. smile

Sovitaan, että 9.11.2007 on viimeinen kuvien näytille pistämispäivä, jos kuvia tulee useampi, käytetään seuraava viikko äänestykseen. Sen jälkeen voidaan siirtää tämä kisa pahvilaatikkoon ja heittää se nurkkaan keräämään pölyä.

Kiitos kaikille osallistujille, toivotaan että seuraava kisa saadaan vietyä kunniallisesti alusta loppuun.

3

Vs: Bonsaifi.net kilpailut 2006

Oho, vielä jaksetaan kaivaa vanha kilpailu esiin... smile

Tässä on melko tuoreet kuvat minun yritelmistäni. Otin kuvat lähinnä omaan käyttöön enkä siistinyt puita mitenkään edustuskuntoon, kun en enää uskonut, että kilpailu olisi voimassa. Laitan nyt kuvat lähinnä siinä toivossa, että olisin ainoa jäljellä oleva osallistuja smile

Lehtikuusimetsä 13.10.2007: http://kuvablogi.com/nayta/748011/
Metsää olen leikannut tänä vuonna kerran, muuten hoito on rajoittunut pelkkään kasteluun. Alimpia oksia en ole leikannut siinä toivossa, että ne kasvaisivat paksuutta, mutta näin ei ole mielestäni käynyt. Puiden kasvuenergia tuntuu suuntautuvan aika rajusti latvoihin.

Kataja 28.9.2007: http://kuvablogi.com/nayta/748012/
Katajalle en ole tehnyt tänä vuonna juuri mitään, ja siltä se näyttääkin rehottavine oksineen. Olen vain poistanut taivutuslangat, koska ne alkoivat jo tehdä jälkeä runkoon.