1

Aihe: Bonsai hakusessa.

Olen avaamassa uutta toimipistettä Helsingin Töölöön ja nyt olisi mahtava tilaisuus saada työnsä tuloksia näytille. Haluaisiko joku myydä tai vuokrata/lainata hieman suurempikokoisen bonsain. Puu tulee näyteikkunaan kaikkien ihmeteltäväksi. smile Teen työkseni klassista/urheiluhierontaa, kivunhoitoa ja stressinhallintaa. Annan myös ohjausta ravintoa ja liikuntaa koskien. Jos löytyy kiinnostusta niin laitathan viestiä janne.laine@hierontaterapeutti.fi tai voit myös soittaa.

Kevään aikana herättelen omia bonsaiprojekteja henkiin, joten muutaman kuukauden tai maksimissaan vuoden lainasta olisi kyse.

Vuokraa voin maksaa rahan tai työn muodossa. smile

--
Janne
040056629

--
Jay

2

Vs: Bonsai hakusessa.

Moi Janne, tervetuloa takaisin. Miten aikaisempi katajankäppyrän juurrutusprojekti meni?

Olen nähnyt eri kokoisia -isohkojakin, myynnissä Vantaan Viherpajalla. Siellä kannattaa käydä katselemassa ja kyselemässä. Ovat hienoja ja arvokkaita. Siellä oli oikea japanilainen puutarhakin, mutta kuulin sen menneen kesällä remonttiin. Plantagenissa oli viime keväänä noin metrin mittaisia, varmaan tänäkin keväänä tulee. Bauhausissa voi olla yksittäisiä isoja. Nämä halvempia ja vähemmän taidokkaasti tehtyjä.

Pk-seudulla voi olla muutakin tarjontaa, mistä en ole tietoinen. Jos on bonsai-spesialisteja, joilla puita myynnissä niin niistä olisi kiva kuulla myös täällä. Olisi kiva käydä vaikka vain ihailemassa erilaisia taidonnäytteitä.

Jos harrastajapiiristä haluaa ostaa, niin Kitabin kautta kyselyä. Harrastaja saattaa myydä vain 'hyvään kotiin', joten selvitä miten saat puun selviytymään näyteikkunalla. Joku tietty laji voi olla sitkeämpi selviytyjä aiotulla paikalla. Podocarpus voisi olla sellainen?

Ulkona: tammi, kuusi, sempramänty, pähkinäpensas, vuorijalava. Sisällä: podocarpus. Taimina douglas-, kelta-, lehtikuusi, mammuttipetäjä, verivaahtera, amurinvaahtera...