1

Aihe: Timanttituija virtuaali?

Tässä timanttituija, josta halusin päästä eroon toisessa threadissä, mutta ei onnistunut.

tuijuus

Ei se ole häävi, vaikka tuosta voisikin tehdä ihan säännönmukaisen slanting/kallistuva-tyylin puun. Se ei nyt kuitenkaan kiinnosta. Ajattelin tehdä tästä uhrin uudelle Dremelille, eli kaivertamalla saada tähän jotain kiinnostavuutta. Olisi kiva saada arvon raadilta ehdotuksia ja mielipiteitä siitä, mihin suuntaan edetä.

Vähän taustatietoja. Tuijalla on korkeutta 45cm ilman ruukkua. Rungon paksuus tyvestä on 8 cm. Kasvaa todella hyvin.

2

Vs: Timanttituija virtuaali?

Haastavampi otus. Puun alaosa noin puoleenväliin asti on melko kiinnostava, sen jälkeinen suora osuus ei oikein puhuttele minua.

Tässä villi virtuaali missä pääsee käyttämää dremeliä!

http://i289.photobucket.com/albums/ll216/Salojann/tuijavirt_zpse2cf517a.jpg

3 Viimeksi muokannut Hakim (23.07.2014 12:48:20)

Vs: Timanttituija virtuaali?

Tuota suoraa tosiaan piisaa. Tässä versiossa latvus tulisi ylemmästä vasemmalle menevästä oksasta ja kaiverruksella yritettäisi saada jotain alkeellista kapenemaa. Jos kaiverrukset rajoittaisi lähinnä oikealle puolelle puuta, siitä voisi tulla jotain elävä-kuollut -leikkiä myös noiden kahden huomiotaherättävän juuren kanssa. Ehkä jos puuta typistää noin radikaalisti, voisi saada pari oksaa lisää lisää latvaa varten?
http://media-cache-ec0.pinimg.com/originals/a3/91/3d/a3913d9b1f311f3c49a133058cffdf2d.jpg

4 Viimeksi muokannut JanTam (24.07.2014 22:16:18)

Vs: Timanttituija virtuaali?

Hienosti toteutettuja virtuaaleja! Tuossa omani jonka tein samalla kun alkuperäisen kysymyksen.

mock

Tuossa ajatuksessa on melkein kaikki oksat säästetty. Melkoisen ruma halko noihin teidän juttuihin verrattuna! Myös toteutus on kömpelö, pitää harjoitella lisää.

Kiitos näistä, taidan vielä loman aikana surauttaa jotain!

5

Vs: Timanttituija virtuaali?

Toinen, jossa puu näyttää kallistuneen jonkin kauhistuttavan luonnonmullistuksen seurauksena.
http://media-cache-ec0.pinimg.com/originals/fe/4d/1c/fe4d1c00123a238d4d89953c8cc5b979.jpg

6

Vs: Timanttituija virtuaali?

Hieno on tämäkin!

7

Vs: Timanttituija virtuaali?

Virtuaalissa hyvää ja hauskaa on se, että siinä voi unohtaa bonsai-realiteetit.

8

Vs: Timanttituija virtuaali?

Kyllä, ja kuvan perusteella ei kauheasti pysty näkemään oksien sijaintia yms. Lisää vapauksia siis! Toisaalta esim. etupuolta ei voi säätää.

9 Viimeksi muokannut JanTam (02.08.2014 20:33:08)

Vs: Timanttituija virtuaali?

Kuorin tuijaa jonkin verran. Kaivoin myös esiin kuvausteltan. Musta tausta olisi ollut parempi kuorittujen oksien näkemiseen, jotka on aika siistit.

tuijjaa

Viimeisenä vedin pois vasemmalta oksan, joka noissa teidän jutuissa muodosti latvan. Siinä kasvaa kuitenkin alla toinen, joten sen saa korvattua.

Keskellä olevaa yhtenäistä aluetta pitää vielä kuoria jostain päin. En halunnut tehdä sitä kerralla, jotta oksat saavat logistiikkansa hoidettua. Eikä tätä oikeastaan kannata ruveta dremelöimään ennen kuin on puu kuivunut.

Kevensin Gimpillä vähän latvaa.

tuijuus2

Mielipiteitä?

10

Vs: Timanttituija virtuaali?

Salon virtuaali ja mielipide oikeastaan avasi minullekin miten tämän kanssa kannattaisi edetä. Eli tuo suora mielenkiinnoton yläosa katkastaan tai dremelöidään mielenkiintoiseksi. Muutenkin saa kompaktimman puun tällä tavoin. Dremelöisin tuosta latvasta ehkä tuollaisen terävän taiteellisen kuten Salon virtuaalissa.

En tiedä onnistuisiko tuota dremelöidä niin rankalla kädellä, että jättäisi vaan kapean kaistaleen karnaa/nilaa mitä pitkin ravinteet menee latvukseen. Saisi vedettyä kapenemaa tuohon runkoon.

Olen niin huono virtualista, että jätän sen suosiolla taitavemmille.

"It is art for art's sake." - S. Holmes

11

Vs: Timanttituija virtuaali?

Laitetaan nyt tänne vaikken ihan näkemystäni saanutkaan taltioitua.

http://i6.aijaa.com/t/00258/13424718.t.jpg

"It is art for art's sake." - S. Holmes

12

Vs: Timanttituija virtuaali?

Kiitos, ihan hyvä virtuaali. Asia käy selväksi. Aloitin tuollaisen ohuen väylän tekoa  eteen, mutta se menee niin ristiin puun nykyisten kulkuväylien kanssa, että jätin homman kesken. En halua että juuret edestä kuolevat. Takanahan kaiketi saa olla kuorta ihan rauhassa.

Tykkään noista "oksasormista" latvassa, mutta kevennystä ei taida saada aikaiseksi ilman että toisen haaran hävittää (minun virtuaalin latvasta siis). Samalla saa sitten myös kapenemaa tuohon halkoon. Ylin oksa oikealla joutaa mennä, takana on kasvua jolla saa hoidettua saman asian.

Toivottavasti en jo edennyt liian nopeasti. 15 euron matskua kuitenkin big_smile! Työn edetessä aloin nähdä tässä yllättäviä mahdollisuuksia.

13

Vs: Timanttituija virtuaali?

Jokohan tuhosin tämän.

kelo

14

Vs: Timanttituija virtuaali?

Alkaa olla aikamoineen seepra-design tosiaan. Olisikohan parempi jos toista noista haarukkamaisista "latvoista" lyhentäisi ainakin puolella? Mielestäni muuta kapenemaa ei tarvittaisi. Oikeanpuoleisesta lyhentämällä jäisi pelkkä tikku tai sitten sen voisi laittaaa melkein oikealla olevan ylimmän oksan tasalle, jonka kyllä säästäisin. Jos lyhentäisi vasemman puolen latvasta, oksia joutuisi poistamaan. Miksi tuo (mielestäni häiritsevä) risukko oikealla alhaalla?