1

Aihe: Uusi fiikus ja uusi yritys

Nyt lähdetään yrittämään josko tämän uuden fiikuksen saisi pidettyä hengissä kun on pari bonsai-kirjaa ahminut kalloon. S-marketista löysin 9e hintaan, oli paljon terveen näköistä ja hyvärunkoista materiaalia mistä valita.

Tuleva julkisivu
http://i1168.photobucket.com/albums/r487/Talgron/Puut/IMG_0219_zps1cscxq3b.jpg

Vasen oksa jää sivuoksaksi, keskimmäisestä paksusta oksasta tulee latva ja takana pilkistävä oksa tulee taittumaan oikealle. Oikealla olevat pikkuoksat poistan kokonaan.

Aika nätisti kasvattanut jopa ilmajuuria mikä mun mielestä kertoo hyvistä kasvatusoloista ja terveestä kasvista. Huonoakin toki löytyy, nimittäin umpinainen ruukku. Täytynee olla erittäin tarkkana kastelun kanssa ettei huku. Hyväksi kikaksi totesin että kallistan ruukkua jolloin vesi pääsee valumaan pois jos sitä on, ja täten en vielä kastele.

Maa-aineksena jotain kaarnan ja mullan sekoitusta
http://i1168.photobucket.com/albums/r487/Talgron/Puut/IMG_0226_zps2e0orebz.jpg

Yhden runkojuuren(?) poistin jo kokonaan, mutta toisen kohdalla oon vähän kahden vaiheilla että teenkö vain teltan jotta saan ilmajuurilla luotua dramaattisen kapeneman runkoon vai otanko tuon toisenkin pois kokonaan. (Anteeksi tärähtänyt kuva big_smile)
http://i1168.photobucket.com/albums/r487/Talgron/Puut/IMG_0225_zpsmglrajbp.jpg

Tässä vähän toisesta kulmasta. Oikealla tuleva takaoksa, katsojaan päin kurottuva oksa poistetaan kuin myös vasemmalle kasvava. Paksusta oksasta tulee siis latva ja takana näkyy sivuoksa jonka jätän paikalleen.
http://i1168.photobucket.com/albums/r487/Talgron/Puut/IMG_0223_zps4wvc0uhr.jpg

Saa nähdä kuinka homma etenee, annan nyt talven kasvaa vapaasti ja keväällä alan paremmin työstää. Onneksi tässä on useampi kuukausi aikaa etsiä sopivaa ruukkua ja hommata kaikki tarpeellinen. Luultavasti muokkaan jotain lasilyhtyä johon puun sijoitan lampun alle mutta katotaan sitä sitten syssymmällä, tai tässä tapauksessa keväällä. Jos joltain löytyy ylimääräisiä ruukkuja joista olisi valmis luopumaan niin ilmoittaudun ostamaan! Tutkin kuitenkin kaupoista uusiakin ruukkuja jos löytyisi mielekäs! smile

Onhan mulla blogi, ja huono blogi onkin!
https://epbonsai.wordpress.com/

2

Vs: Uusi fiikus ja uusi yritys

Päivitetääs tilannetta vähän tännekkin. Kevät lähestyy ja oon onnistunut pitämään kolme puuta hengissä, eli en oo vissiin aivan toivoton tapaus big_smile Tämä fiikus tosiaan kokenut vähän muutoksia. Pari oksaa poistettu ja jäljelle jääneitä langoiteltu, ja ajattelin että lähipäivinä langoitan vielä uudestaan. Ruukku vaihdettu malliin bonsai eli hukkumisen vaara on minimoitu.

http://i1168.photobucket.com/albums/r487/Talgron/Puut/IMG-20170202-WA0011_zpsrhxegznb_edit_1486721311864_zpshzjhzrlo.jpeg

Jäljelle jääneiden oksien kanssa mulla on pieni ongelma. Kasvavat täsmälleen samalta korkeudelta enkä oikein tiedä että kummanko niistä poistaa, noh aika toivottavasti näyttää mihin suuntaan puu haluaa kehittyä.

Onhan mulla blogi, ja huono blogi onkin!
https://epbonsai.wordpress.com/

3

Vs: Uusi fiikus ja uusi yritys

Voit koittaa taivuttaa oksia, esim. toisen taakse taustalle? takaoksan lehdet luo ikäänkuin "kehyksen" puulle; on vehreä, mutta runko jää hyvin näkyviin.

Ulkona: tammi, kuusi, sempramänty, pähkinäpensas, vuorijalava. Sisällä: podocarpus. Taimina douglas-, kelta-, lehtikuusi, mammuttipetäjä, verivaahtera, amurinvaahtera...