1 Viimeksi muokannut Kymylione (18.12.2016 17:22:41)

Aihe: Varjoviikuna muuttaa lehdet keltaiseksi ja pudottaa ne?

Moikka kaikki!

ostin ikeasta varjoviikunan noin 4kk. sitten. Puu on tasaisesti pudottanut vihreitä, terveitä lehtiä ja ajattelin että tämä on ihan normaalia. Nyt kuitenki ''Bertta'' rupesi muuttamaan lehtiä keltaiseksi ja pudottaa ne. Puu alkaa näyttää jo melko karulta. Kastelu on ollut normaalia, ohjeiden mukaista. Sumutus kastelun aloitin viikko sitten. Lisävalona toimii perinteinen led- kasvivalo, puu on ikkunan lähellä suhkoht vetoisalla paikalla, mitään lannoitetta/ravinteita en ole antanut. Mikä avuksi tähän? Olisiko ehkä mahdollisesti ruukku täynä juuria? Voiko ruukun vaihtaa talviaikaan?

Miten sitten kun olen miettinyt vaihtoehtoa vaihtaa ruukkua isommaksi vaikka 10 litran kokoiseen, tarkoituksena olisi mahdollisesti kasvattaa puuta isommaksi?

Kiitos jo etukäteen! smile

2

Vs: Varjoviikuna muuttaa lehdet keltaiseksi ja pudottaa ne?

Fiikukset alkaa olosuhteiden muutoksesta herkästi tiputtamaan lehtiä. Talviaikaan huonekasveinakin pidetyt fiikukset tiputtelevat hyvin herkästi lehtiään. Eli tämä on aika tavallinen ilmiö. Pitäisi yrittää pitää olosuhteet suht koht samanlaisina ympäri vuoden.

Syitä tähän varmaankin on kuiva huoneilma talvella, valon vähyys ja tuo vetoinen paikkakin voi vaikuttaa. Minkälainen tuo led-kasvivalo on kun niitä on niin monenlaisia? Fiikukset tarvitsee aika paljon valoa.

Ruukku tuskin on täynnä juuria. Yleensä näillä ei mitkään kovin hyvät juuret ole eikä maa-aineskaan ole paras mahdollinen. Liikakastelukin yleinen virhe mitä tehdään talvisaikaan, kun kasvi ei kulutakaan niin paljoa vettä, kuin kesällä. Tuholaisetkin voi olla yksi syypää.

Ruukku ei saa myöskään olla liian suuri. Iso ylisuuri ruukku ei ole sama asia kuin puun istuttaminen maahan. Maa-aineksen pitää kuivahtaa kastelujen välissä. Liian suuressa ruukussa multa ei pääse kunnolla kuivahtamaan ja riskinä on että juuret ennen pitkää mädäntyvät.

"It is art for art's sake." - S. Holmes