1

Aihe: Mistä ruukkuja?

Mistä olette hankkineet bonsai ruukkuja? Ainakaan täältä meiltä päin ei tunnu mistään löytyvän. Oliskohan jossain jokin postimyynti mahdollisuus...

2

Vs: Mistä ruukkuja?

Täältä tilasin  joskus muutaman ruukun: http://www.bonsaiempire.com/html/bonsai_shop__pots.html .

3

Vs: Mistä ruukkuja?

Mistä olette hankkineet bonsai ruukkuja? Ainakaan täältä meiltä päin ei tunnu mistään löytyvän. Oliskohan jossain jokin postimyynti mahdollisuus...

Mielestäni tuolta Viherpajasta saa niitä ruukkuja. Itseänikin vähän kiinnostaa että millaisia niitä on, ja tänään käynkin tarkistamassa smile Ilmoittelen tänne kun tiedän.

If he's so smart how come he's dead?

4

Vs: Mistä ruukkuja?

Täältä tilasin  joskus muutaman ruukun: http://www.bonsaiempire.com/html/bonsai_shop__pots.html .

Millaiset toimitus ajat oli?

5

Vs: Mistä ruukkuja?

Olen hankkinut pari tosi hyvää ruukkua Viherpajasta. Sellaiset oikeasti huolella tehdyn näköiset. Hintakin oli vain jotain 7 euroa. Stockmannin ruukut on aika huonoja, niissä on pohjalla sellaiset "syvennykset" joihin vesi voi jäädä seisomaan.

6

Vs: Mistä ruukkuja?

joku viikko oli läheysaika

7

Vs: Mistä ruukkuja?

joku viikko oli läheysaika

No eipäs ollut kovin pitkä toimitusaika. Täytyykin varmaan tilata.

8

Vs: Mistä ruukkuja?

Joo, muista kysellä niiltä  sitten  erikseen sitä  aikaa, kertovat varmasti

9

Vs: Mistä ruukkuja?

Yksi helppo tapa hankkia ruukkuja täällä Suomessa on Ruukkupuu-lehden putiikin puoleen (kts. http://www.ruukkupuu.fi). Heillä on varsin laajat valikoimat laadukkaita ruukkuja, joten sieltä pitäisi löytyä sopiva melkein joka tarpeeseen.

Ruukkuja löytyy pääkaupunkiseudulta satunnaisesti myös eri kasviliikkeistä. Esim. Helsingin Stockmannin kasviosastolta löytyy lähes aina joitakin (yleensä aika pieniä kokoja).

Tuo em. Ruukkupuu on usein mukana myös suomalaisissa bonsai-näyttelyissä taustavoimana, joten näyttelyiden yhteydessä on usein myös mahdollisuus ostaa joitain ruukkuja, työkaluja, tms. Tietoja suomalaisista bonsai-näyttelyistä löytyy esim. Ruukkupuun tapahtumakalenterista.

10

Vs: Mistä ruukkuja?

Jatkan hieman kyselyä.. onko tullut vastaan mitään uusia paikkoja vastaan? Tuolla bonsaiempiressä ei näköjään myydä enää ruukkuja. Entä onkohan suomessa jo jossain muualla myytävänä kunnon ruukkuja?

11

Vs: Mistä ruukkuja?

Tuolla näyttäis olevan ainakin jokinlainen valikoima pyttyjä http://www.bonsai.de/shop/keramik-c-8.htm. Mitään omakohtaisia kokemuksia ei kyseisestä yrityksestä ole, mutta aika hyvin tuntuu yleensä  saksalaiset verkkokaupat toimivan. Kertaakaan ei ole ollut mitään pahaa sanottavaan.

12

Vs: Mistä ruukkuja?

Juu kiitti, törmäsinkin just samaiseen paikkaan. Löysin myös tämän paikan äsken: http://www.kytoy.com/tuote_img/keramiikka/index.htm

13

Vs: Mistä ruukkuja?

Niin ja tietysti eBayssä saattaa tehdä myös löytöjä.

14

Vs: Mistä ruukkuja?

Niin ja Huuto.netissäkin näkyy olevan ruukkuja.

15

Vs: Mistä ruukkuja?

Jeps, voitin just yhden pienen söpön yksilön... testikappaleeksi. (6€)

16

Vs: Mistä ruukkuja?

Minä olen nähnyt ruukkuja myytävän monissa kukkakaupoissa tai tavaratalojen viherosastoilla.

Näissä kaupoissa on myös ollut (huonovointisiakin) bonsaita samanlaisissa ruukuissa, joten kai ne myytävät ruukut on peräisin puista, jotka ovat kuolleet kaupassa.

Joten ruukkuja voi etsiskellä paikoista, joissa on joskus myity bonsaita.

17

Vs: Mistä ruukkuja?

Tilaamalla saksasta saa kyllä, mutta kun niitä ruukkuja pitäisi päästä hypistelemään ensin...

Kiinan ystävien tuonti (kiina-soppi) pitäisi käydä tarkastamassa. Sivujen mukaan olisi ainakin jotain, mutta näistä sivuista aina tiedä. Bulevardilla.
http://www.kytoy.com/etusivu.htm

Tokyokanista joku kait täällä mainitsi joskus. Annankadulla. http://www.tokyokan.fi/tokyokan.html
Itse en ole käynyt.

Viherpajalla joko huono tai erittäin huono valikoima perus mallsai ruukkuja. Kahta tai kolmea ruukkua. Hintaluokka 6-9€.
http://www.viherpaja.fi/

Backas puutarhalla ei oikeita bonsairuukkuja ole, mutta muuten hyvä valikoima ruukkuja. Tai oli kyllä yhtä ruukkusarjaa, jota oli kolme eri kokoa. http://www.backaspuutarha.fi/

Jotain huhua olen kuullut Stockan ruukkuvalikoimasta, että olisi jotain. En kyllä usko ennen kuin näen.
Pari vuotta sitten löysin Kodin-Anttilasta yllättävän laadukkaan ruukun. Vieläkin harmittaa etten ostanut silloin useampaa.

Ei ole ihan ajankohtaista tämä ruukkujen hankinta tai siis vielä ei ole kiire. Aina olen ruukkuja ostellut, kun olen sopivia jossain nähnyt.

18

Vs: Mistä ruukkuja?

Kävin eilen stockalla, eikä siellä ainakaan ollut yhtään suhteiltaan Bonsai-tyylisiä ruukkuja. Käväsen tänään tuossa bulevardi 15 kiina-shopissa ja ajattelin anttilan kodin ykkösessäkin käväistä.

19

Vs: Mistä ruukkuja?

Kirjottelin vahingossa jo tohon toiseen topicikkiin.
Kiina-sopissa ei ollut juuri mitään. Mukaan tarttui yksi mallsai ruukku. Vähän isompi kylläkin (24x18x10).
Stockalla mitään ole. Ylihintaisia mallsaita vain.
Kodin ykkösessä ei myöskään ole (normaalisti) mitään.

20

Vs: Mistä ruukkuja?

Ruukkuvinkiksi: Stockalla Kiinalaisia neliskulmaisia ruukkuja kolmea kokoa reijällä, tassuilla ja aluslautasella. Väreinä kahta eri vihreää. Pienimmän koko arviolta 10x10x10 cm.. Hinnat 9,50-15,90 (iso oli jo melko iso..) eli ei mitään kovin halpoja mutta kivan näköisiä ja tuo pieni olisi oiva bonsairuukku!!! Itse ostin 3 keskikokoista ihan kasvatusruukuiksi, mutta jos raaskin haen vielä pari lisää, kun on noita taimiakin yllättäen kertynyt melkoinen määrä (ja lisää tulee toivottavasti pistokkaista..)

Jasmiini
Avatar on ficus luonnossa, Kambodzassa Angkorin alueella

21

Vs: Mistä ruukkuja?

Kun ei löytynyt oikein kunnollista, niin pitää soveltaa. Ostin kauppilan puutarhasta pari neliön muotoista vihertävää ruukkua 17cm kanttiinsa ja pohjasta 10cm kanttiinsa, korkeus noin 7cm. Nämä oli 8€, ja lisäksi tarjouslavalta lähti 3€ kappalehintaan parit aika passelit aluslautaset.

Ruukuissa ei ole mitään reikiä, joten ne pitää jyrsiä dremelillä. Muttei sen pitäisi olla ongelma eikä mikään, pieni hidaste korkeintaan. wink

22

Vs: Mistä ruukkuja?

Ruukku olikin vähän sitkeämpää tavaraa kuin kuvittelin. Sain töin ja tuskin tehtyä sentin kokoisen reiän pohjaan. Sitten kun yritin tehdä sidontareikiä, niin timanttiterät alkoi pettää ja hehkua. Mutta pakko homma on valmiiksi asti tehdä-pitää vaan hommata uudet terät ja miettiä mahdollista terän jäähdytystä poratessa. Luultavasti poran kierrosluvutkin oli turhan reiluja...30000.  roll

Edit:No nyt päästiin asiaan. Kokeilin hommaa erilaisilla hiomakivillä. Reiät tein halkaisijaltaan 2,5mm sylinterimäisillä hiomakivillä ja pohjan tuuletusaukot jyrsin hieman isommalla kivellä. Vesi tuntui auttavan aika paljon varsinkin reikien kalvamisessa-terän kuluminen on lähes olematonta.

23

Vs: Mistä ruukkuja?

tässä yksi norjalainen sivu  http://www.bonsaibutikken.no//index.php … mp;catId=9 en tiedä ruukkujen laatua mutta tuolta voisi tilata

24

Vs: Mistä ruukkuja?

tässä viellä toinen sivu http://www.j-bonsai.com/

25

Vs: Mistä ruukkuja?

Reikien poraaminen ruukkuihin on ihan hyvä idea. Jyrsimällä/hiomalla esim Dremelillä onnistuu myös, kuten Jani totesi.
Luultavasti helpointa on kaakeliterällä ja maltillisilla kierroksilla. Vesi toimii hyvin jäähdytyksenä. Ihan normaali kiviterälläkin pitäisi onnistua. Meneehän se kaakelistakin läpi.