1 Viimeksi muokannut JoonaS (23.10.2006 11:32:49)

Aihe: Leikkaus

Miten pitäisi leikata likusteri jota on jo kaupassa vähän leikattu? Ostin sen eilen jyväskylän Viherlandiasta. Ohjeessa sanotaan, että oksia voi leikata ympäri vuoden 1-2 lehtipariin asti...Mitä tämä tarkoittaa ja olisiko muita vinkkejä?

Elämä on...

2 Viimeksi muokannut mizako (23.10.2006 17:37:30)

Vs: Leikkaus

Noita vinkkejä löytyy paljon kun tutkii vähän netistä. Kannattaa myös hommata joku kirajanen. Kannattaa kuitenkin antaa oksien kasvaa pitkiksi (n. 6 lehtiparia) ja leikata sitten oksaa niin että siihen jää yksi tai kaksi lehtiparia. Liikusterihan kasvattaa nätisti lehdet aina oksan vastakkaisille puolille eli tässä tapauksessa jätät oksasta kaksi tai neljä lehteä jäljelle.

Tässä yksi linkki suomalaiselle saitille.
http://www.bonsai.fi/old/bonsai/bc_leikk.html

3

Vs: Leikkaus

eikö bonsai kuole tai kärsi kun siltä leikataan niin paljon kun minulla on 10cm ficus ostin sen puoli vuotta sitten enkä ole uskaltanut leikellä paljon

4

Vs: Leikkaus

Piti sitä sitten tännekkin rekisteröityä.

Bonsaipuu on kai herännyt talvihorroksesta ja aloittanut nyt puskemaan uutta oksaa. Oksia tulee kuitenkin varsin rumasti joten leikata pitäisi. En uskalla leikata ilman asiantuntijoiden neuvoa.

Olen ymmärtänyt että leikkaus riippuu hieman bonsaipuun tyypistä, en tietenkään muista mitä bonsaipuita nämä ovat. Joten liitänkin bonsaipuun kuvan tähän viestiin.

Näätte juuresta kasvavia pitkiä oksia. Ne on tarkoitus lyhentää.

http://i7.aijaa.com/b/00737/7470214.jpg