1

Aihe: Krookus jouluksi kukkimaan?

Kuuluukohan tämä edes tänne...? smile

Laitoin syyskuussa pussillisen krookuksia ruukkuihin (2-3 sipulia/ruukku), tarkoitus olisi saada kukkasia jouluksi. Ongelmana on kuitenkin se, että krookuksista ei näytä tulevan kukkia vileä muutaman viikon päästä.. Mullasta pilkistää vasta n. 1,5cm:n pituiset miksikä niitä nyt kutsuisi, hippuja. Sipulit ovat olohuoneen ikkunalaudalla, eivät kylmässä. Onko mitään mitä voin itse tehdä saadakseni sipulit kukkimaan jouluksi?

2

Vs: Krookus jouluksi kukkimaan?

Huoneenlämmössä vain tasetit ja amaryllikset kukkivat sipulista ilman hyödyntämistä (tai-mikä-se-nyt-olikaan-nimeltään). eli muut yleiset suomessa myytävät kukkasipulit tarvitsevat kylmäkäsittelyn. Näin minulle kerrottiin kukkakaupassa syyskuussa ostaessani kukkasipuleita. Itselläni amaryllis kasvamassa, ei vielä kuki mutta hyvällä alulla ja toivon mukaan kukkii ennen joulua tai edes joulun jälkeen. Eli en tiedä miten saat krookukset kukkimaan jos ovat olleet sisällä koko ajan. Yritin itse joskus helmililjaa kukittaa kylmän kellarin avulla, ei onnistunut. Jotain onnetonta kasvua oli ja nupun alkuakin mutta siihen jäi.
Jos kukan takia sipuleita ostaa, suosittelen ostamaan valmiina kukkivan, mutta jos taas haluaa kokeilla, niin mikä estää tekemästä vaikka mitä viritelmiä... (raha...)

"Metsässä olisi hyvin hiljaista, jos vain ne linnut laulaisivat, jotka parhaiten osaavat" -Henry van Dyke-

3

Vs: Krookus jouluksi kukkimaan?

Jep, mun olisi pitänyt hyötää nuo sipulit ennen istutusta...

Huomasin viikonloppuna, että samaan aikaan istutettuihin hyasintteihin (sipulista myös, eikä näillekkään annettu kylmäkäsittelyä..) oli tullut jo kukkanuppu! smile Ja krookuksiin oli tullut pienen pienet vihreät alut jo olemassa oleviin nuppuihin.. Epäilen silti että krookukset kukkisivat jouluksi. Hyasintteihin olenkin sitten laittanut enemmän toivoa. smile

Aion kuitenkin ostaa "joulukukkasia", olisi vain ollut kiva viedä esim. äidille itseidätetty ja kasvatettu kukkanen. smile Ehkä sitten ensi jouluksi..?

4 Viimeksi muokannut pavets (08.12.2006 10:32:55)

Vs: Krookus jouluksi kukkimaan?

Hahaa! Toisessa hyasintissa on sittenkin elämää!! smile

http://i35.photobucket.com/albums/d151/ … ct0055.jpg

http://i35.photobucket.com/albums/d151/ … CT0056.jpg

Tässä miltä toinen, samaan aikaan istutettu näyttää:
http://i35.photobucket.com/albums/d151/ … CT0057.jpg

Tämä kukkii aivan varmasti täysillä jouluna. smile Istutin nuo 2 hyasinttia syyskuun alussa.

Tässä vielä muutama kuva krookuksista..

http://i35.photobucket.com/albums/d151/ … CT0063.jpg

http://i35.photobucket.com/albums/d151/ … CT0059.jpg

http://i35.photobucket.com/albums/d151/ … CT0058.jpg
Tämä kukkii todennäköisesti ensimmäisenä. Muissa ei näyttänyt olevan noita vihreitä nuppusia..

5

Vs: Krookus jouluksi kukkimaan?

Kuvia 1,5Mt edestä taitaa olla vähän liikaa. Voisit mahdollisesti heittää noita linkeiksi tai pienentää jonkun verran. Sama juttu tuolla limoviikunaketjussa.

"A garden is the best alternative therapy"