1

Aihe: uusi veijarini

http://irc-galleria.net/view.php?nick=K … d=52007605

http://irc-galleria.net/view.php?nick=K … d=52007737

http://irc-galleria.net/view.php?nick=K … d=52007861


lehti Zuumaus... tiedättekö lajin olen arvaillut mutta varmuutta ei ole;)?

http://irc-galleria.net/view.php?nick=K … d=52008085

2

Vs: uusi veijarini

Näyttäis olevan Ligustrum.

3

Vs: uusi veijarini

moro ari!

oon ihan uus tälle koko touhulle oon käyttänyt aikani selaillessa eri netti sivuja läpi ohjeiden perässä..aika hifistelyä tämä touhu niin halutessaan=) no ei se väärin ole;)

mulla oli se juurakko kuva mitä sanoisit mitä tollasta klönttiä pitäisi lähestyä kun ostin puskan eilen ja olen lukenu että malsai multa/savi ei ole pidemmän päälle hyväksi ja ajattelin se nyt sitten vaihtaa..ostin kekkilaän Kestomultaa ajttelin tehdä siitä, hiekoitus sorasta ja tuhkasta kasvilleni uuden multa kodin;) (ajattelin että tuhka voisi toimia hyvin perusteita en oikee osaa ees antaa joku päähänpisto, sano ihmeessä EIIIIII!!, jos idea kuulostaa tyhmältä;)

lannoittamisen alotan tossa kkn päästä noin.

miten karsiminen kandeeko vaan antaa kasvaa jonkin aikaa vaiko heti saksien kimppuun(tekniikasta en aio vaivata kyselemällä netistä ne löytyy helposti)...

4

Vs: uusi veijarini

Tervetuloa foorumille.

Tuo juuripaakku kyllä kannattaa selvittää. Eiköhän se paras työkalu ole tässä tilanteessa syömäpuikko(tai jotain sinne päin), kannattaa varmaan vetää ihan puhtaaksi asti ja lopussa pestä vielä juuret, jos sinne savea on sattunut mukaan.

Tuo kestomulta/sora kuulostaa minun korvaan ihan hyvältä. Tuhkaa... ööö... miksi ihmeessä? Itse en ainakaan pistäisi. Ei minulla mitään kovaa näyttöä ole siitä, että se mitään pahaa saisi aikaiseksi, mutta en kyllä keksi mitään syytä miksi sitä pitäisi mullan sekaan pistää. Itse istuttaisin varmaan vähän isompaan ruukku(ihan perus saviruukkua tarkoitan), mutta kyllähän tuo sama kelpaa.

Varmanpäälle jos halut pelata niin ei varmaan kannata leikkaa samaan aikaa kun uudelleen istutat, omasta mielestä ligustrum kyllä kestää tämän todella hyvin, kidutusta kestävä laji kun kerran on. Mutta näin mottisääntönä olen itse pitänyt, että parempi aikaisin kuin myöhään. Mitäpä niitä oksia kasvattamaan jos ne vuoden, kahden päästä leikkaa kuitenkin pois. Paitsi tietysti jos haluat runkoon tai oksaan lisää paksuutta jne.

5

Vs: uusi veijarini

moikka, joo näyttäisi olevan sivuilla paljon hyödyllistä tällaiselle vasta-alkaja viherpeukalolle..joo pitää nyt alkuun istuttaa tuohon samaan ruukkuun ku muita ei nyt satu olemaan..ajattelin että kesällä vois landelle kyhätä mukulakivest ja jonkin sortin betonista oman ruukun;)

aika vähän kuumottaa et tapan ton yksilön en ole ennen kasvien kanssa näet touhunnu..haluaisin kuitenkin pitää bodycountin matalal..

oon jostain saanut käsityksen et tuhka ois hyvä juttu..kai se jotenkin ravinne/kemia puoleen liitty? tai sit just ei...=)

En oikee vielä trimmauksesta tiedä kun pitäis varmaan mietti puulle joku haluttu muotti enneku parturoi..random saksiminen kuulostaa epäilyttävältä...

mites noitten juurien saksiminen, jos leikkaan pois mitä leikkaan etten tapa otusta??..Niinku jo siitä kuvasta näkee aika paljon tavaraa siel juuriosastolla vie tilaa!!


ps. eksyin sunki puita katsomaan enneku rekisteröidyn tänne hienoja epeleitä indeed! mul on jo haavena vaahteran tuunaus bonsaiksi:) eiköhän nyt kuitenki keskity pitämään elossa ensimmäinen

6

Vs: uusi veijarini

Tuhka sisältää kalkkia, kaliumia, fosforia ja hivenaineita. Ja sitä voidaan käyttää lannoitukseen kasveille. Mutta silloinkin sitä laitetaan pieninä määrinä, kuten muitakin lannoitteita. Joku pieni lusikallinen multaan voi olla sopiva annos. Eikä missään nimessä suurina määrinä multaseoksessa.

Mutta tuohon Kekkilän kestomultaan on lisätty peruslannoite ja hivenaineet, joten sen tuhkan lisääminen on turhaa. Jopa haitallista, sillä liika lannoitus saattaa olla turmiollista. Sen takia uuteen multaan istutettu kasvi ei heti tarvi lannoitusta.

Noista juurien leikkaamisesta (en jaksa ruveta kirjoittaan..) joten: http://www.kolumbus.fi/~w466803/bonsai/ … stutus.htm

Ja kannattee olla terävät sakset joilla juuria lyhentää.

"It is art for art's sake." - S. Holmes

7

Vs: uusi veijarini

Lisään vielä sen, että sen tuhkan on oltava puhdasta puuntuhkaa, ei mitään maitotölkkejä, ne ovat kasveille haitaksi.