151 Viimeksi muokannut JanTam (01.10.2015 14:48:25)

Vs: Janin puita

Siellä on useampia oksia joista voisi tehdä latvan, joko puun osoittamaan suuntaan (oikea, vasen,vasen) tai sitten katsojaankin päin on molempiin suuntiin oksia. Yrittänyt pitää kaikki mahdollisuudet auki. Ehkä täytyy selventää tuota ennen kuin siihen voi ottaa kantaa. Teen lehtien poiston ja otan uudet kuvat.

Tämä kun sisällä eikä kastele tuota hirveästi, eiköhän se kuollut puuaines ole aika ikuista.

152

Vs: Janin puita

http://i3.aijaa.com/t/00547/13982987.t.jpg

Salon virtuaalien innoittamana ohessa oma sipaasu...

"It is art for art's sake." - S. Holmes

153

Vs: Janin puita

Jee, tämähän on mielenkiintoinen. Saisikohan alaoksan vielä taipumaan. Tuossa jää tuo tila rungon ja oksan väliin. Ihan realisteinen.

Kiitos.

154

Vs: Janin puita

Carmona voi vähän liiankin hyvin lyhdyssä, pitäisi se selkeämpi kuva siitä saada, mutta ei taida onnistua ilman lehtien poistoa.

ca4

Ostin elokuussa Ficus retusan, snakeskin. Oli tuollainen:
sn1

Ylimääräiset poistettuna:
sn2

Nyteen:
sn3

Istutus oli eilen, ajattelin että nyt on ne oksat tulleet esiin jotka tulee. Luulen että tämä on hyvä järjestys, jos haluaa tehdät oksat uusiksi, ensin leikkuu, otetaan vastaan ne oksat mitä saadaan, ja sitten vasta istutus. Kuvattuna suoraan uudessa pömpelissä, ledispottien alla. Kasvu on tosin tullut loistareiden alla, pömpeli on ollut käytössä vasta vähän aikaa.

Alin oksa vasemmalla on ehkä liian alhaalla, oikealla oleva olisi oikein hyvä. Olkoot nyt siellä kuitenkin muutaman vuoden. Tiedä vaikka haluaisin tehdä tästä ihan sumon.

Tämä on hyvin kaksiulotteinen puu. Nippa nappa mahtuu tuohon ruukkuun, leveyssuunnassa, eteen tai taakse ei ole paljon juuria. Takapuoli on hirveä, sitä ei voi näyttää.

155

Vs: Janin puita

Nyhdin Carmonasta melkein kaikki lehdet pois, varsinkin isot ja ötököiden syömät.

car1

Tulee tarpeettoman jyrkkiä ja dramaattisia kuvia spottien alla ja mattamustalla taustalla. Vaikea kuvata muutenkin, että saisi noin pienestä puusta näkymään sen mitä yrittää tehdä. Alin oksa kasvaa sekä vasemmalle että taakse, että tulisi kolmiulotteisuutta. Seuraava oksa kasvaa vasemmalle eteen. Latva on hyvin sekava, sitä täytyy varmaankin karsia vielä.

Ruukku kuhisee ripsiäisiä, mikä on erittäin ärsyttävää. Kasvi kasvaa kyllä hienosti, mutta silti.

156 Viimeksi muokannut JanTam (19.03.2016 02:20:51)

Vs: Janin puita

Päivitys tälle fiikukselle.

snake

157

Vs: Janin puita

Päivitellään vähän, lähinnä itsekritiikiksi - tämä ei ole kehittynyt juuri ollenkaan.

carmona

158

Vs: Janin puita

Päivitys viinivaahteralle.

viinavaahtera

159 Viimeksi muokannut viherbonsai (15.05.2017 16:09:50)

Vs: Janin puita

Muotona formal upright vai jotain muuta? Millainen kasvukorkeus tälle? Äkkiseltään oma silmä näkisi tuossa vielä tuplasti perusrunkoa, mikäli formal upright. Sille matkalle saisi sitten rakennella ko. tyyliin sopivan määrän oksastoa.

Minullakin on muuten kuitukangaspussi kokeilussa, pinjan taimilla. Valamiehistö on vielä tekemässä asiasta päätöstään, sillä siihen iskemistäni taimista on jo kuollut 3. Tosin, ko. lajin kanssa on tullut häsellettyä enemmänkin ja mm. vasta viime talvena kokeilin talvehtusta lavassa - jota puu halunnee.

Ulkona: tammi, kuusi, sempramänty, pähkinäpensas, vuorijalava. Sisällä: podocarpus. Taimina douglas-, kelta-, lehtikuusi, mammuttipetäjä, verivaahtera, amurinvaahtera...

160

Vs: Janin puita

Tuo olisi minusta passeli korkeus, tai 10 senttiä lisää. Antaa kasvaa, mutta toisaalta erityisesti alhaalta, jotta oksiin saisi vähän paksuutta. Ongelma on, että tämä ja muutkin isolehtiset vaahterat lykkäävät pitkää lehtiväliä, jolla ei bonsaihommassa tee mitään. Pitkän suoran oksan tyveltä lähtee kaksi heikkokasvuista alkua, jotka haarautuvat jo muutaman sentin päässä. Ne olisivat otollisempia.

161

Vs: Janin puita

Tämä on hienorunkoinen ilmestys. Korkeus on minusta aika passeli tuossa kuvassa. Kyllä tuota kehtaa vilauttaa Muhevaiselle.

"It is art for art's sake." - S. Holmes

162

Vs: Janin puita

Päivitellään toinen Carmona ehdottelujen toivossa.

carmona1

carmona2

carmona3

Rakenne on kehittynyt noin yleensä ihan hyvin. Korkeuttahan on ruukun yläreunasta 11-12 senttiä, että siinä mielessä yritys on kova. Alaoksa on jäsentymätön. Pitäisikö sen kasvaa latvan tapaan, kääntyä oikealle? Vaiko vasemmalle, ja toistaa latvan kasvutapaa, mutta pienempänä?


Kommentteja, kiitos!

163

Vs: Janin puita

Ehdotteluja toivottu niin tässä tulee yksi:

http://i9.aijaa.com/t/00103/14510203.t.jpg

"It is art for art's sake." - S. Holmes

164 Viimeksi muokannut JanTam (17.01.2018 10:09:55)

Vs: Janin puita

Kyl vaan, tämä on mahdollista. Tästä aukenevat myös erilaiset semicascaden mahdollisuudet. Oikealle on varaa mennä paljonkin.

Minulla on muutama ajatus tuon alaoksan varalle. Ensimmäinen on itsestään selvä, antaa sen kasvaa, se lisää kapenemaa. Alaoksan alapuolelta puussa voisi olla sentin verran lisää paksuutta. Samalla oksan voisi kuitenkin kasvattaa johonkin muotoon, ja sitten jinittää sen.

Latva kun kasvaa kaakkoon, niin alaoksa voisi kasvaa samaan suuntaan, saman luonnonvoiman vaikutuksesta. Silloin se tulee rungon eteen. Lääke voisi olla se, että tekisi tästä puolesta takapuolen. Tämä lisäisi puuhun kolmiulotteisutta. Toinen puoli on vähintään yhtä hyvä kuin tämä, ehkä parempikin. Jos oksan sitten päätyy jinittämään, se olisi aika voimakas yksityiskohta, ja tämä olisi parempi etupuoli.

Hienosti tehty tuo. Kiitos vaivannäöstä.