1

Aihe: Sypressikisa

On kyllä niiiin hiljaista täällä. Löytyisikö kiinnostusta pieneen sypressikisaan. Noita jouluhavuja saa  nyt joka kaupasta, eivätkä ne maksa paljon.

Instant bonsai -ajatuksella, niin ei tarvitse niin välittää siitä, pysyvätkö hengissä. Ostetaan, pannaan kuva tänne, muotoillaan, ja pannaan toinen kuva tänne. Ennen-jälkeen siis. Olisiko hyvä jos olisi loppuvuosi aikaa?

Viime syksynä ostamistani sypresseistä osa on edelleen hengissä, vaikka osa kyllä kuolikin.

Tuossa omani, jotka tänään ostin. Pieni on Prismasta, maksoi vitosen, iso Pirilän Kukkatalosta, maksoi 16 euroa. Iso on noin metrin korkuinen.

sypressit

2

Vs: Sypressikisa

Oppia ikä kaikki. Tuo pienempi on kunnollinen kasvi, jolla on ruukussa paljon juuria, ja joka on hyvässä kasvussa. Tuon ison juuripaakku taas näyttää tältä:
juureton

En ole siis leikannut juuria. Ei eläviä juuren kärkiä ollenkaan. Kaikki paksut juuret on katkaistu. Maa-aines on hiekan ja hienojakoisen mullan seos. Se on painavaa tavaraa, ja tarkoitus lieneekin vain pitää kasvi pystyssä. Laitoin kasvin yöksi vesisaaviin, koska se on kuivan tuntuinen. Istutan sen huomenna, mutta tällä on tosi hyvät saumat jäädäkin instant-bonsaiksi.

Ihan leikkokukkaan verrattava.

3

Vs: Sypressikisa

JanTam kirjoitti:

Noita jouluhavuja saa  nyt joka kaupasta, eivätkä ne maksa paljon.

Joulu tulee etelään aiemmin... Täällä ei ole vielä missään näkynyt noita jouluhavuja.

Mutta tämä on mielestäni järkevin näistä tähänastisista kilpailuista. Ei mitään vuosien tuhinaa vaan kunnon actionia heti alusta. Tosin itseäni kiinnostaisi tuo henkiinjääminen myös suuresti. Pitäis joku havupuukin saada kokoelmaan, kun noi ulkohavutkaan ei tahdo mulla pysyä hengissä.

"It is art for art's sake." - S. Holmes

4

Vs: Sypressikisa

Ajattelinkin jo, että pitääkö vetää pasianssina. Ainakin Plantagenista, Bauhausista, Prismasta ja tuolta Pirilän kukkatalosta saa jo täälläpäin.

Sellainen juttu tuli mieleen, että yksi hyvä malli sypressille sisälle voisi olla literati. Siinä ei tarvita paljon runkoa, ja oksat latvassa riittää. Ainuttakaan literatia en ole tehnyt, mutta nyt voisi kokeilla.

5

Vs: Sypressikisa

Aika hiljaista on vieläkin sypressirintamalla täällä. Prismassa ja muualla ei ole kuin noita Callunoita ja Ericoita. Plantagenia tai Bauhaussia ei täällä olekaan. Tosin tuo Erica on noissa välimerenmaissa kohtuullisen hyvä bonsai materiaali, niinkuin monet muutkin mitä täällä risuina myydään. Googlettamalla Erica Arborea bonsai, löytyy melko massiivisia puita verrattuna noihin markettien kanerviin...

Nuo sypressithän on tylsän suorarunkoisia, joten saa kyllä käyttää todella paljon mielikuvitusta, jos meinaa jotain perussettiä erikoisempaa muotoilua toteuttaa. Mutta sehän tässä kisassa onkin vissiin takoituksena ja mielenkiintoisinta. Vielä kun saatais enemmän kilpailijoita ja sypressejä kauppoihin, niin päästäisiin äänestämään kenen mielikuvitus ja muotoilutaidot ovat parhaat. Harmi vaan ettei tää uusi foorumipohja tue äänestyksiä.

Toi kilpailu aika on varmaan hyvä pitää vuoden loppuun.

"It is art for art's sake." - S. Holmes

6

Vs: Sypressikisa

Nyt ei ole mennyt sypressihommat putkeen mulla. Kuolivat mulla molemmat ehdokkaat. Iso on jo roskissa, ei koskaan tehnyt yhtään mitään. Sen nyt saattoi arvatakin. Pienempi on vielä pömpelissä, ja lykkää vähän kasvua, mutta sellainen on tuntuma, ettei siitäkään ole eläjäksi.

Yksi vähän paksurunkoisempi on lähtenyt kasvamaan, mutta sen ostin jo syksyllä. Pitänee mennä kauppaan!

Kyllä se minullakin on tarkoitus, että jäävät henkiin. Siksi en vetänytkään noita kerralla loppuun asti, että pyrin tekemään telomisen vaiheittain, että olisi paremmat saumat.

7

Vs: Sypressikisa

Ei muuten ole minulla tähän kisaan yhtään ehdokasta, joten taitaa jäädä. Eipä sillä, ei oikein ottanut tulta muutenkaan.