1 Viimeksi muokannut marianne.suvanto (14.02.2015 22:24:19)

Aihe: Hei

Haluaisin aloittaa Bonsai puiden kasvattamisen (tai noh, ainakin yhden puun kasvattamisen) smile Voiko joku neuvoa mistä niitä saa? Olen siis aivan aloittelija näissä puuhissa. Toki mielelläni tekisin itsekin sellaisen, en vain todellakaan tiedä mistä aloittaa. Kaikista neuvoista olen kiitollinen ja arvostan vaivaa joita näette vastataaksenne. Kiitos.

2

Vs: Hei

Tai siis löytyyhän noita netistä, mutta sellainen hyvä paikka mistä niitä voi hankkia?

3

Vs: Hei

Moi ja tervetuloa. Bonsaipuita on saatavana Viherpajasta Vantaalta, Plantageneista, Bauhauseista, ja joistakin Stockmanin tavarataloista. Laatu on mitä on. Nettikaupoista saa parempaa laatua korkeampaan hintaan.

Oletko kasvattamassa puita sisällä vai ulkona? Jos sisällä, suosittelen aloittamaan fiikuksella. Varjoviikuna pärjää kohtuullisesti ikkunallakin, paremmin jos sille voi antaa lisävaloa.

Jos käytettävissä on puutarha, suosittelen aloittamaan kotimaisilla puilla. Haapa on minulla ollut kestävä ja kiitollinen kasvatettava, samoin tuija. Puutarhaliikkeiden katajat ovat myös hyvää materiaalia. Tammi on myös hyvä.

4

Vs: Hei

Hei JanTam. Kiitos vastauksesta. Ulkona ajattelin alkaa kasvattaa kun keväästä pääsee vihdoinkin muuttaa talolle (ei ole vielä talviasuttava, mutta se asia muuttuu kesän aikana). Meillä on siellä yli puolitoista hehtaaria maata, joten ajattelin toteuttaa pitkäaikaisen unelmani ja kasvattaa (juuri) Bonsai-puita. smile Kiitos hyvistä neuvoista, täytyypä heti ottaa ja tutkia asiaa. big_smile

5

Vs: Hei

Ulkopuita, hienoa! Meitä on pieni kööri, jotka keräämme puita kimpassa. Toimintaa on toistaiseksi ollut Helsingin nurkilla ja ja Tampesterissa. Keväällä taas aktivoidutaan! Tervetuloa mukaan. Tällä foorumilla ilmoitellaan asiasta. Minulle voi lähettää yksityisviestiä, jos on hinkua postituslistalle.

Artikkelit-osiossa on raportteja viime vuoden keikoista. 

Kannattaa tulla mukaan, pääsee siinä muita seuratessa jyvälle siitä mistä on kysymys, eli millaista materiaalia kannattaa hakea. Kerätyn materiaalin istutuksia voidaan hoitaa yhdessä siinä samalla.

6

Vs: Hei

Yes. Tosi kiva juttu. smile Varmaan ensiviikon jälkeen tilaan yhden tai muutaman plantagenista.

7

Vs: Hei

Ihan mielenkiinnosta täytyy kysyä mitä meinasit tilata? Tai mitä Plantagenista ylipäätään pystyy tilaamaan?

Tuo puolentoista hehtaarin maa luo kyllä mahdollisuudet vaikka minkälaiselle kasvatukselle, jos intoa riittää.

"It is art for art's sake." - S. Holmes

8

Vs: Hei

Jaa, osoitikin yhden asiallisen huomion. smile Kiitoksia vain. Ihan ajattelin osaksi aloittaa ihan alusta, siemenistä. Niitä ajattelin tilata. Täytyy vain katsoa mistä niitä löytyisi.

9

Vs: Hei

Okei, mietinkin onko Plantagenilla joku hieno tilaussysteemi, josta en ollut tietoinen ja josta saa jotain hienoa matskua tilattua.

Siemenistäkin voi aivan hyvin aloittaa, se vain on se hitain tie. Parhaiten siemenistä saa kasvatettua, kun antaa ensimmäiset vuodet kasvaa maassa, jossa se kehittyy paljon paremmin kuin ruukussa. Kannattaa ehkä hankkia myös jotain valmiimpaa materiaalia, josta pääsee aikaisemmin bonsaita koulimaan. Yleensä suositellaan kun haluaa aloittaa bonsai-harrastuksen, kannattaa aloittaa monella tapaa. On pistokastaimia, siementaimia ja puutarhataimista muokattuja bonsaita. Kun on useampia eri vaiheessa olevia yksilöitä, ei kärsivällisyys puitten kehityksessä joudu ihan niin kovalle koetukselle. Eikä kiinnostus lopahda niin herkästi.

"It is art for art's sake." - S. Holmes

10

Vs: Hei

smile Ajattelin harjoittaa hieman kärsivällisyyttä ja kasvattaa yhden tai muutaman alusta asti ja toisessa tapauksessa "oikasta", eli hankin valmiin taimeneen tai niitäkin useamman. Kiitos hyvistä vinkeistä. Varmaan sinulta voi kysyä neuvoakin sitten tarkemmin kun on ajankohtaista?

11

Vs: Hei

Neuvoa saa aina kysyä, minä ja varmaan muutkin foorumilaiset mielellään vastaavat kokemuksensa ja tietämyksensä mukaan.

"It is art for art's sake." - S. Holmes