1

Aihe: Lingnan School of penjing

On pitänyt opiskelumielessä kirjoittaa artikkeli tästä kiinalaisen bonsain suuntauksesta, mutta ei tunnu etenevän. Roiskaistaan nyt sitten vain vähän kuvia ja linkkejä. Kuvat ovat linkkejä sivuille joilla esiintyvät. Saa jatkaa jos haluaa smile.

[http://www.happybonsai.com/wp-content/uploads/2011/05/Penjing-Bonsai-Exhibition-106.jpg

http://www.penjing.hk/wp-content/uploads/2011/03/Wong-Chau-Shing-Penjing-134.jpg

[url=http://www.penjing.hk/penjing-gallery/?lang=en]
https://lh3.googleusercontent.com/-rlHESGyq8gM/TcUR1rAq8dI/AAAAAAAAAeU/GGIPJpKJ8aI/s912-Ic42/Wong-Chau-Shing-Penjing-422.JPG[/url]
Tässä mielenkiintoinen keskustelu. 3

4
5

Kaikki nuo edellä olevat puut ovat minusta mielettömän hienoja. Niissä on jotain sellaista hurjuutta ja ilmaisua, jota harvoin tulee vastaan.

Tässä perinteessä puita kasvatetaan clip'n'grow -menetelmällä, eikä langoittelua perinteisesti käytetä. Nykyisin tästä joustetaan, ja olemassaolevia oksia on sallitua ohjata oikeaan suuntaan. Menetelmän seurauksena puut ovat täynnä luonnetta. Kapenema jatkuu läpi koko puun, tyvestä oksiin ja latvaan saakka. Haittana on, että eteneminen on hyvin hidasta.

Haarautumisella on usein tässä joku raja, sitä ei yritetä jatkaa niin pitkälle kuin japanilaisessa perinteessä. Oksat eivät myöskään muodosta ns. pilviä. Kun puut ovat täydessä lehdessä, niiden rakenne ei ole kovinkaan hyvin näkyvissä, ja siksi puiden lehdet poistetaan näyttelyyn.