1 Viimeksi muokannut viherbonsai (02.05.2017 11:22:36)

Aihe: Mäntynostoja Kangasalta 23.4.

Kävimme kokoonpanolla minä, pienimänty ja sensori vanhalla tutulla sähkölinjalla. Nostimme nyt ensimmäiset 3 mäntyä, kullekin oma. Löytyi taas myös uusia hyviä kandidaatteja, joten kannattaa vanhojakin paikkoja katsoa aina uudelleen.

Pienimänty oli katsonut itselleen paksurunkoisen puun (mänty 1), jonka nostossa oltiin hetki kahden vaiheilla; nostetaan vai ei. Puun paalujuuri tuntui istuvan hyvin kallionkolossa. Lopulta saatiin sen verran kiviä irrotettua, että saatiin puuta kunnolla liikkeeseen ja paalujuuri poikki. Kivanoloinen nebari näyttäisi olevan ja vielä etupuolella. Muutenkin juuret oli hyvät. Paljon paremmat kuin luultiin.

Sensorille meni näppärä pikkumänty (mänty 2) kallionkielekkeeltä. Kävin hakemassa puille lammesta vettä, kun tämä puu irtosi joten en osaa siitä sen enempää sanoa. Juuret olivat ihan hyvät, hyvältä näyttää että selviää.

Minulle tuli jo pidempään katselemani (mänty 3), jossa ei lopulta ollut paljon juuria. Huonompi homma, puu ei välttämättä selviä. Sanoisin, että epätodennäköistä.

Kuvia: https://flic.kr/s/aHskYjm1f3
Ja (mänty 3):
https://flic.kr/s/aHskTuobqN

Ulkona: tammi, kuusi, sempramänty, pähkinäpensas, vuorijalava. Sisällä: podocarpus. Taimina douglas-, kelta-, lehtikuusi, mammuttipetäjä, verivaahtera, amurinvaahtera...