1

Aihe: Prunus domestica

Viime keväänä nostamani luumupuu koostuikin useammasta yksilöstä ja meni turhan isoon astiaan. Rupesin siis setvimään juurakkoa, joka olikin jännä. Luulin, että tämä olisi juurivesa. Mutta nyt kun tästä löytyi 3 erillistä toisiinsa kietoutuneena, niin enpä tiedä. Kolme erillistä juurta?

https://flic.kr/s/aHskYWvGbw

Ihan hyvä, että olivat erillisiä. Nimittäin rungon tekaiseminen olisi muuten vaatinut parin telomisen pois. Nyt kun juurakko on selvillä, niin Ia ja Ib voi ehkä jotain tehdä. Etenkin Ia on nebarin puolesta lupaava. Ic laitoin maahan, saa kasvaa rauhassa vaikka oikeaksi luumupuuksi. Tosin kiinnostaa miten juuret kehittyy jatkossa, jos elää.

Ruukussa voin näitä fiilistellä, mutta jos toipuvat niin ennen pitkää menee nämäkin maihin. Siis heti kun perusnebari on selvä. Sitten pitää runkoa jollain tavalla saada ja etenkin kapenemaa, oksastoa. Varttaminen on tullut mieleen - kuitenkin hedelmäpuu?

Ulkona: tammi, kuusi, sempramänty, pähkinäpensas, vuorijalava. Sisällä: podocarpus. Taimina douglas-, kelta-, lehtikuusi, mammuttipetäjä, verivaahtera, amurinvaahtera...

2

Vs: Prunus domestica

Peukut tälle!Olisi tärkeä laji, kaikki hedelmäpuut puutarhaliikkeissä ovat vartettuja.