1 Viimeksi muokannut mien744 (12.12.2017 21:04:26)

Aihe: Bonsaipuu istutettu altakasteluruukussa. Ok?

Saksasta tilasin koristepatsaan jossa mukana bonsaipuu. Bonsai on istutettu altakast.ruukkuun.
Koska yleinen suositus olisi upottaa koko ruukku vesiastiaan niin mites tämä altakast.ruukun tapauksessa tekisin?
Tässä vielä bonsaista
http://aijaa.com/zDd708

2

Vs: Bonsaipuu istutettu altakasteluruukussa. Ok?

Tais olla kova jano. Täytin vedellä täyteen, ja ei kauan mennyt kun mittari putos takaisin tonne min.viivaan asti.
http://aijaa.com/aKHozu

3

Vs: Bonsaipuu istutettu altakasteluruukussa. Ok?

Minulla on myös yksi vast'ikään hankittu tuollaisessa altakasteluruukussa majaileva bonsaipuu tällä hetkellä. Tarkoitus on kyllä vaihtaa se normaaliin ruukkuun kunhan on kotoutunut paremmin. Huomioni mukaan tuo ei ole paras majapaikka. Ainakaan minulla tuohon mittariin ei voi luottaa pätkääkään. Ruukun pohjalla olevaan säiliöön voi jäädä liikaa vettä ja juuret lilluu vedessä, joka aiheuttaa sen, että juuret mätänee ajan mittaan. Juuret tarvitsevat myös happea en tiedä miten hyvin ne tällaisessa ruukussa sitä saavat.

Kastelen omaani kuin normaalissa ruukussa olevaa. Eli kaadan ylhäältä päin vettä niin kauan, että multa on kauttaaltaan märkä ja sen jälkeen kaadan ylimääräiset vedet pois säiliöstä (vähän vettä voin jättää). Annan mullan sitten kevyesti kuivahtaa ennen uutta kastelu kertaa. Altakasteluruukkukin toimii, mutta pitää olla tarkkana ettei kastele liikaa ja juuret lillu vedessä. Liika kastelu ja märkyys on bonsain hoidossa yleisempi virhe, kuin liian vähäinen kastelu.

Uppokastelu ei muutenkaan taida loppupeleissä olla yleisin ja suosituin bonsain kastelutapa, vaikka niin voi hyvin kastellakkin. Yleensä kastellaan pitkänokkaisella bonsaikastelukannulla, jossa vesi tulee sateenomaisena suihkuna.

"It is art for art's sake." - S. Holmes