1

Aihe: Tarviikkeet aloittelijalle

Hullut päivät pistivät minut ostamaan bonsapuun. Taitaa tutkimusteni mukaan olla jokin Kiinanjalava. Vaikka hieman heräteostos tuo oli, niin ajattelin yrittää pitää hengissä tuon kasvin. Eli ensimmäisenä varmasti kyseeseen tulee multien vaihto ja jonkinlaisen varustearsenaalin hankkiminen.

Onko syytä vaihtaa ruukkua isompaan? Ruukun koko on 20x12cm (syvyys noin 7cm) ja kasvin korkeus on noin 25cm.

Ajattelin, että jos nuo hankinnat tekisi keskitetysti esim Bonsa.de sivustolta, kun jopa pääkaupunkiseudulla tuo tarjonta tavarasta on noin heikkoa. Onko jollain aikaa/halua auttaa ja kerätä listaa mitä tuolta kannattaisi tilata (linkkien kera)? Multaa, lannoitetta ja sakset ainakin.

Kiitos etukäteen!

2

Vs: Tarviikkeet aloittelijalle

Näin aluksi niin sinun ei kyllä tarvitse ostaa erityisiä bonsaityökaluja. Mullaksi kelpaa Rainbowin kissanhiekkaa, mihin voit lisätä hieman seulottua mustaa multaa, tai käyttää aivan noin vaan (mutta kyllä seulottuna). Lannoitteeksi kelpaa substral. Ja alussa voi leikkauksen suorittaa tavallisten terävien saksien avulla. Bonsaityökalut ovat kalliit, joten jos harrastus ei tunnukaan hauskalata kuukauden päästä niin ei tule hankituksi turhaan erikoistyökaluja.

Olet oikeassa siinä että kunnollisia työkaluja ei saa Suomesta. Toivottavasti joku rohkea vielä uskaltaa yrittää, ja pistää bonsaikaupan pystyyn, mutta siihen asti on kaiken kyllä tilattava ulkomailta. Toi bonsai.de on ollut erittäin luotettava kauppa, mistä minulla on pelkästään hyviä kokemuksia.

3

Vs: Tarviikkeet aloittelijalle

Paljon se kiinanjalava maksoi? neutral

Lol.

4

Vs: Tarviikkeet aloittelijalle

Juu kyllä Maud on oikeassa tuossa että aluksi riittää kaikki sijaistyökalut yms. Ei noita erikoistyökaluja kannata tosiaan ostaa jos on vasta aloittanut. Toisaalta sitten jos mielenkiinto puihin on ja pysyy ja niitä alkaa kerääntyä enemmän nin kyllä sitten ehdottomasti kannattaa miettiä kunnon vehkeiden hankkimista.

Maud kirjoitti:

Olet oikeassa siinä että kunnollisia työkaluja ei saa Suomesta. Toivottavasti joku rohkea vielä uskaltaa yrittää, ja pistää bonsaikaupan pystyyn, mutta siihen asti on kaiken kyllä tilattava ulkomailta.

Juu eihän noita saa oikein muualta kuin ruukkupuun kaupasta ja sieltäkin melko rajoitetusti. On muuten itselläni käynyt mielessä myös tuo bonsaikaupan tarve... ja myös se että sen itse perustaisin wink Mutta saa nyt nähdä. Siihen tarvitsee kuitenkin hiukan koulutusta ja enemmän kokemusta bonsaista ylipäätään.

5

Vs: Tarviikkeet aloittelijalle

Persoona kirjoitti:

Paljon se kiinanjalava maksoi? neutral

Taisi olla jotain 13-14€. Ei paha. Oli sielä muitakin bonsaita. Jos olisi siinä vaiheessa jo päivän harrastanut, niin olisi ostanut ehkä pari lisää. smile

6

Vs: Tarviikkeet aloittelijalle

Eli siis kynsisakset leikkuuseen. Mullaksi seulottua orkideamultaa ja perus rainbow kissanhiekkaa (onko rainbowilla eri laatuja?). Jostain luin, että substral on liian stydiä kamaa. Onko pääkaupukiseudulta löydettävissä ihan okeata bonsai-lannoitetta? Vai onko substralille jotain bonsai-ohjetta?

Kiitos!

7

Vs: Tarviikkeet aloittelijalle

Iletys kirjoitti:

Jostain luin, että substral on liian stydiä kamaa. Onko pääkaupukiseudulta löydettävissä ihan okeata bonsai-lannoitetta? Vai onko substralille jotain bonsai-ohjetta?

Kiitos!

Ei ole. Itse käytän talvisin kaikille sisäpuille substralia, kesäisin ne saavat sitten samaa kuin ulkopuut, eli biogoldia tai vastaava orgaanista lannoitetta. Neko (?) on myynyt bonsaille tarkoitettu nestemäinen lannoite. Viimeksi kuin katsoin hintoja oli sillä litkulla kyllä paremmat marginaalit wink, mutta minusta tehossa ei ole eroja. Bonsailannoitteen myyjille on tietysti mukava jos liikkuu huhu että substral ja vastaavat aineet ovat liian vahvat, silloinhan ihmiset ostavat sen kalliimman erikoislannoitteen...

8

Vs: Tarviikkeet aloittelijalle

Mulla ei ole kummonen varustus. Bonsai on 11e carmona, lannoite Nekoa ja sakset on pienet miniatyyrisivarit big_smile
Joskus pinseteillä napsin kuivia ja kuolleita lehtiä pois puun keskeltä ku sinne ei sormet iha pääse. Kameraki voitas laskee varustukseen ja sen virkaa hoitaa kännykkä tongue

Se elää sittenkin

9 Viimeksi muokannut wscale (17.09.2009 17:58:00)

Vs: Tarviikkeet aloittelijalle

Tuli vain mieleen että jos noita tarvikkeita haluaa tilailla niin on lähempänäkin nettibutiikkeja. Göteborista ja tukholmasta voi tilaa tai käydä paikanpäällä ostamassa:

http://www.bonsaishop.se/
http://www.bonsai.nu/

Ja norjastakin löytyy:

http://www.bonsaibutikken.no/

smile

edit: iteltäni löytyy kahdet sakset jotka ostin täältä http://www.bonsaishop.se/index.asp?sida … category=3

tuolla myös aloittelijapaketteja tarjolla

10 Viimeksi muokannut cosmichd (17.09.2009 17:36:49)

Vs: Tarviikkeet aloittelijalle

Käsin taottuja bonsaisaksia, eri kokoisia, todella hienoja ja hyviä:

# Address: Västerlangatan 73
# Directions: Old City
# Website: www.handfaste.se

Ostin tuolta kolmet sakset, maksoi yhteensä alle 50 euroa.

http://www.handfaste.se/webshop_produkt … h=scissors

http://www.handfaste.se/cache/medium/124.jpg