1

Aihe: Koivu (ideoita)

Antakaas mielipiteitä, että mitä tällä koivulle pitäisi tehdä. Itsellä muutma eri näkemys ja mielellään kuuntelen muiden ideoita myös. Kiitoksia jo etukäteen.

http://img.photobucket.com/albums/v297/iggerman/bonsai/koivumurtosenmutkasta.jpg

2

Vs: Koivu (ideoita)

Itse sain tulevaisuuden näyn tästä koivusta ja tässä on ensimmäiset vaikuttavat askeleet tehty. Nyt annan vaan ajan kulua ja puun kasvaa. Näyttäisi siltä, että koivu ei pahemmin ole siirrosta ja muutoksista moksiskaan, ainakaan paljoa, kun on muutama uusi silmu auennut ja muutenkin pientä kasvua havaittavissa. Aika uskomatonta kyllä vaikka sen verran on koivusta kokemusta, että ei mikään herkin kyllä ole.
Tässä muutama kuva siis nyky tilanteesta.

http://img.photobucket.com/albums/v297/iggerman/bonsai/koivuensimuotoilu2.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v297/iggerman/bonsai/koivuensimuotoilu.jpg

3 Viimeksi muokannut Bartimaeus (11.07.2007 00:13:26)

Vs: Koivu (ideoita)

Minua häiritsee se, että puu on niin korkea, ja ettei alempana ole oksia ollenkaan. Se ei oikein näytä realistiselta, vaikkei olekaan mikään valmis bonsai vielä. Sait kuitenkin taivuttamalla ja leikkaamalla sen paljon hienomman näköiseksi.
Olisiko mahdollista varttaa lisää oksia alemmaksi runkoon? Entä mitä aiot tehdä seuraavaksi?

Meitä kaikkia musta kuolo päähän koppaa.

-Aleksis Kivi

4

Vs: Koivu (ideoita)

Kiitos kommentista. Tarkoituksena on antaa koivun vain kasvaa ja leikellä niin, että kasvusta tulee tuuhea. Ideana on, että tuo lehtevä osuus kasvaa tuosta aika paljon vielä enemmän ja korkeammaksi, jolloin tuo ongelma, että alhaalla ei ole oksia häipyy. Itse en silti pidä suoranaisena ongelmana tota oksattomuutta, koska tiedän mitä suunnittelen ja uskon sen toteutuvan smile Eli ainakin puolet tulee luultavasti vielä korkeutta koivulle. Toivottavasti muutkin ymmärtää näkemykseni.
Uskomattoman hyvin koivu puskee uutta silmua ja jo olleet silmut aukeilevat innolla, hyvä vain! Mulla on semmonen teoria, jonka olen huomannut pitävän paikkansa ainakin muutaman koivun kohdalla. Eli kun puu kasvaa jossain todella huonoissa oloissa ja se kerätään ruukkuun, jossa sille annetaan hyvät olot niin se innostuu, kun huomaa, että nyt kasvun tarpeet täyttyvät. Tämä ei todellakaan läheskään aina päde, mutta ainakin minä uskon, että sillä on vaikutusta tietyissä tapauksissa. On ymmärrettävä kuitenkin, että puu on istutetava kunnolla ja ymmärrettävä, koska pienikin muotoilu voidaan aloittaa. Vielä yksi teoriani tässä smile : Jos kerätään luonnosta kasvamassa oleva puu ja kyseessä on iso puu, jossa on paljon energiaa siihen nähden, että se leikataan pieneksi ja istutetaan kasvamaan pienoiskoossa. Eli tarkemmin, uskon, että kun siirto tehdään nopeasti ja oikein niin puussa on vielä sitä energiaa jota siinä oli, kun se vielä oli luonnonkoossa. Tämä ovat minun ajatuksiani smile
Äärimmäisen tärkeää on, että puu istutetaan niin, ettei se pääse liikkumaan yhtään, koska muuten juuret eivät pääse asettumaan, mikä on taas kaikkein tärkein seikka.

Teksi saatta olla vähän sekavaa, kun tuo väsymys vähän kiusaa smile

5

Vs: Koivu (ideoita)

paspartuu kirjoitti:

Kiitos kommentista. Tarkoituksena on antaa koivun vain kasvaa ja leikellä niin, että kasvusta tulee tuuhea. Ideana on, että tuo lehtevä osuus kasvaa tuosta aika paljon vielä enemmän ja korkeammaksi, jolloin tuo ongelma, että alhaalla ei ole oksia häipyy.

Ei kuitenkaan kannata liikaa lähteä kasvattelemaan, siinä kun voin nopeasti käydä niin, että nykinen paksu ja vaikuttava runko saattaa korkeuden lisäyksen jälkeen näyttää vähemmän paksulta ja ei enää niin näyttävältä smile .  Kuinka paksu muuten koivusi runko on?

Päätin pyöräyttää muutaman aika villin virtuaalin(katsoin juuri ufo dokumentin, joten mielikuvitus on ollut sopivan lennokkaassa tilassa tongue).

http://koti.phnet.fi/salojan/bonsaifi/pas1.pnghttp://koti.phnet.fi/salojan/bonsaifi/pas2.jpg
http://koti.phnet.fi/salojan/bonsaifi/pas3.jpg

En tiedä sallivatko pintajuuresi tuota semi-vesiputous muotoa mutta, what the heck!

Muista pitää meidät aina ajan tasalla kun koivulle tapahtuu jotain!

6

Vs: Koivu (ideoita)

Hienoja virtuaalipuita. Nimenomaan tuo ensimmäinen ja toinen ovat sitä, mihin suuntaan meinaan koivua viedä. Kiitoksia kuvista.

7

Vs: Koivu (ideoita)

Uusi käyttäjäkin haluaa sanoa sanansa smile Hieno (paksu) runko koivussa ainakin on, mutta oksattomuus alhaalla tosiaan vähän hämää... Minun mielestä tuosta saisi ainakin oivallisen bunjingin, elikkä semmoisen klassisen muodon bonsain. Oksia voisi puuhun lisätä myös ymppäämällä, mutta en ole aivan vakuuttunut, onnistuuko se koivulle. Mitä lajia koivu tuo muuten on, raudus vai hies, vai joku muu? Lehden perusteella ainakin näyttää hieskoivulta.

"Beelzebub has a Devil put aside for me, for me, for meeeeee....!"
  - Queen: Bohemian Rhapsody -

8

Vs: Koivu (ideoita)

PeelsePuupi kirjoitti:

Oksia voisi puuhun lisätä myös ymppäämällä, mutta en ole aivan vakuuttunut, onnistuuko se koivulle.

Tuota oksien lisäystä kannattaisi varmaan kokeilla jollakin toisella koivulla, että toimiiko se, ja jos onnistuu hyvin niin sitten vain lisäilemään tuohon puuhun.

9

Vs: Koivu (ideoita)

Tuommoisen kallion kyljestä kasvavan koivun bongasin

http://farm3.static.flickr.com/2606/4010750565_a1ee632dd5.jpg