1

Aihe: Ficuksesta pistokas...

Elikkäs...
Fiikuksen on sen verran korkea ja hyvissä voimissa (vaikka on tali) etta meenasin alkaa suunnittelemaan sille ensi kevväksi pientä leikkaus operaatiota. http://www.bonsaifi.net/keskustelu/viewtopic.php?id=731
Ficuksia on oikeastaan 3. Meenasin tänä keväänä/kesänä katkaista ainakin ydeltä latvan. Puun on yli 50cm korkea.

Kysymys onkin että kuinka hyvin tuollainen ficus juurtuu? kauanko siinä kestää ja kuinka paksu se voi olla että se varttuu?

Ajattelin kokeilla kasvattaa ainakin yhta pistokasta hydrossa (jossain astiassa missä on vain vetta) niin pitkään kuin mahollista ja katsoa menestyykö ficus vesiviljelyssä. Onko kenelläkään kokemuksia?

Ennenkaikkea tarvitsisin vastauksen tuohon että kuionka paksu pistokas voi maksimissaan olla ja kauanko sen PITÄISI viedä että juuria alkaa tulla.

Kiitos jo etukäteen ja anteeksi sekava kirjoitus tapa smile

2

Vs: Ficuksesta pistokas...

Fiikus juurtuu todella helposti...pelkässä vesilasissa se tekee juuret...kaiken paksuiset pistokkaat juurtuvat...mitä paksumman heti saat, sitä vähemmän tarvii myöhemmin kasvatella runkoon paksuutta...

“Don’t make your tree look like bonsai, make your bonsai look like tree” - John Naka

3

Vs: Ficuksesta pistokas...

Selvä kiitos

4

Vs: Ficuksesta pistokas...

Tässä olisi pikkasen kuvia miten pistokkaista saa pieniä puita

5

Vs: Ficuksesta pistokas...

Hienoja pikkupuita tosiaan. Ja hienoja on kuvatkin. Aikas karkeata tuo istutusalusta... Sekoitus akadamaa, seramista, soraa ja kissanhiekkaa, sanottiin siellä. Silmämääräisesti sanoisin, että tuo jää 4mm siivilään.