1

Aihe: Tarkentavaa tietoa tarvitseva

Ostin vajaa viikko sitten Carmona macrophyllan Ikeasta. Netistä ja täältä sain paljonkin tietoa siitä, mutta pari kysymystä jäi minulle vielä auki.

1)Monessa paikassa luin, että multa olisi hyvää vaihtaa kasviin, varsinkin jos kasvi on Kiinasta. Carmonani on Alankomaista, joten aloin miettimään onko se tarpeellista. Multaa lähemmin tutkiessani alkoi se kuitenkin epäillyttämään minua. Ostettaessa kasvoi mullan pinnalla sammaleen kaltaista vihreää kasvustoa, raaputin tämän pois, mutta samalla osuin kynnen kokoiseen kiveen. Kasteltaessa vesi myös lähes hetimmiten valuu läpi. Olen valmis ostamaan kaktusmultaa, mutta silti täytyy kysyä sopisiko tavallinen multa, sillä kaupassa kaktusmultaa myytiin kuuden kilon säkeissä eikä meillä ole muita bonsaita saati kaktuksia(sopisiko kaktusmulta sitten tavallisille huonekasveille)?

2)Ostin Stokalta Neka bonsai ravinnetta ja ohjeessa luki että annettava joka kastelun yhteydessä kasvukauden läpi, netistä taas luin että parin viikon välein ja talvella harvemmin, joten mikä olisi kaikkein paras vaihtoehto, entä onko lannoite välttämätön ravinteen lisäksi?

3)Ja vielä yksi, onko kasvin "ulkoilluttaminen" täysin tarpeellista

Kiitos jo nyt vastauksista!

2

Vs: Tarkentavaa tietoa tarvitseva

1.) Veikkaanpa että Carmonasi alkuperä on kiinassa. Alankomaissa on joku iso tukkuri jonka kautta melkeinpä kaikki Suomeen tulevat mallsait tulee. Tuo veden hetimiten läpivaluminen on hyvä juttu. Mullan pitäisi olla kosteaa ei märkää, johon vesi jää seisomaan. Kaktusmulta tai tavallinen multa ei mielestäni ole paras vaihtoehto maa-ainekseksi. Kannattaa lukea maa-aines keskustelu tuolta hoito osuudesta.

2.) Eikös ravinne ja lannoite ole sama asia? Noita ravinteita/lannoitteita on montaa merkkiä joiden annostelukin on hiukan erilaista. Varmaan kyseisen paketin ohjeen mukaan kannattaa mennä.

3.) Carmonan "ulkoilutus" ei ole tarpeellista, tai ainakaan omani eivät ole koskaan käyneet ulkona.

"It is art for art's sake." - S. Holmes

3

Vs: Tarkentavaa tietoa tarvitseva

Tuli nyt luettua tuota maa-aines keskustelua pitkältikin ja kovin on eriäviä mielipiteitä. Edellinen bonsainini pärjäsi hyvinkin tavallisessa mullassa, vasta kastelutottumukseni ajoivat sen kuolemaan. Mitä nyt luin tuolta keskustelusta ja omien varantojeni rajoissa mietin kokeilevani ehkä orkkideamullan ja tavallisen mullan sekoitusta, saa nähdä mitä tulee

Kysyisin vielä onko kokemusta, mitä bonsait pitävät, vai pitävätkö ollenkaan, suolalampusta?

4

Vs: Tarkentavaa tietoa tarvitseva

Kissanhiekka olisi kyllä paras ja edullisin vaihtoehto...eikä olisi sitä liika kastelun vaaraakaan wink
...kasveille ei ole mitään hyötyä suolalampusta...

“Don’t make your tree look like bonsai, make your bonsai look like tree” - John Naka