1

Aihe: Juniper Bonsai

Moikka!

Olisi tarkoitus aloittaa Bonsai puiden harrastaminen ja aloittamiseen kysyisin teiltä pari asiaa. Olisin kiinostunut tekemään katajasta Bonsai puun (Juniper Bonsai) eli miten kannattaisi aloittaa? Haenko metsästä jonkun pienen katajan juurineen vai pitäisikö ostaa jostain puutarhaliikeestä siemeniä vai malsai ja hoitaa sitä sitten ruukussa niinkuin sellaista pitää?

Entä jos puun runko on liian ohut ja haluan siitä paksumman niin pitääkö vain hoitaa ja odottaa että se kasvaa vai mitä?

Kiitos vastauksista! smile

2

Vs: Juniper Bonsai

Metsästä tai puutarhaliikkeestä lienee helpoin aloittaa. Ota heti sen paksuinen puu kuin ajattelit kasvattaa, samalla vaivalla.

3

Vs: Juniper Bonsai

Puun runko paksunee ajan myötä. Valitse senpaksuinen kataja jonka runkoa voit vielä taivuttaa.

4

Vs: Juniper Bonsai

Aleksi kirjoitti:

Puun runko paksunee ajan myötä. Valitse senpaksuinen kataja jonka runkoa voit vielä taivuttaa.

Paksunee kyllä, mutta hyvin hyvin hitaasti. Joten kyllä suosittelen ostamaan heti kättelyssä mahd. paksu runkoisen. Erittäin paksujen runkojenkin taivutukseen on olemassa tekniikat, mutta rungon paksuuntuminen on puun kasvusta itsestään kiinni.

Taimitarha kataja on helpompi valinta kuin metsästä haettu. Pitkään metsässä kasvanut kataja tarvitsee totuttaa uuteen kotiinsa, joka ei aina käy käden käänteessä.

"It is art for art's sake." - S. Holmes

5

Vs: Juniper Bonsai

Paksuneeko lehtipuiden runko nopeammin kuin havupuiden runko?

6

Vs: Juniper Bonsai

Onko pääkaupunkiseudulla jotain hyvää puutarhamyymälää jossa olisi laaja valikoima bonsaita ja myös tätä Juniper Bonsaita?

7

Vs: Juniper Bonsai

Viherpaja.

8

Vs: Juniper Bonsai

Metsästä ei ole helppo hakea katajaa niin, että se alkaisi elää ruukussa. Pitää käydä edellisvuotena pistelemässä sen ympäri lapiolla laajalle leviävät juuret poikki, ja antaa sen sitten kasvattaa tynkiin uudet haarat. Seuraavana kesänä sillä on sitten sellaiset juuret, että sen voi ottaa ruukkuun. Katajalta lähtee usein alaspäin aika paksu juuri, joka pitää myös katkaista.

Itsellä oli tuuria kun löysin metsästä kaatuneen katajan, jonka oksista oli lähtenyt kasvuun kokonainen parvi uusia yksilöitä, eli 5 kpl.